A MAGTÁR KÖRNYEZETE

Földrajzi pozícióját tekintve kiváló helyen áll a Magtár épülete.

A városnak a Főapátság vallás- és kultúrtörténeti kincsei jelentős látogatottságot és láthatóságot biztosít.

Az új városközpont, az új piactér, és a felújított Pannonhalmi Apátsági Major Látógatóközpont turisztikai ajánlatai, a Hefter Üveggaléria és a Magtár Művészeti Központ már a „völgyben” is megállításra kényszeríti az idelátogatót.

A város turisztikai ajánlata szinte évszakról évszakra gazdagodik.

Pannonhalmi kistérség (több mint 150 ezer lakosával) központjaként és a Nyugat-Dunántúli régió közepén elterülő városként, a közeli átjárható határok, Budapest és az autópálya gyors elérhetősége, mind-mind jó lehetőség a pannonhalmi fejlesztésre, a 21. századi élettér megteremtésére, a kedvezményekkel támogatott letelepedésre. A környezet vonzza, és a helyiek várják a művészeket a Magtárba, a művészek és alkotásaik jelenléte megrövidítheti az utat az eddig elszigetelt nemzetközi eseményekhez.

A kistérség központjaként, a város gazdasági és társadalmi körülményeit figyelembe véve, és a tervezett fejlesztések irányát tekintve, zöld utat adnak a Magtár működéséhez.

A Pannonhalmán élő emberek és civil közösségeik új lehetőségként tekintenek a Magtár művészeti intézményére, amely a saját céljaik magasabb szintű megvalósításához is hozzájárul.

Pannonhalma testvérvárosi kapcsolatai nagyon fontos környezeti támogató erők a Magtárban tervezett munkákhoz.